Algebra je jedini ovlašteni regionalni distributer vrhunskih multimedijalnih elearning alata tvrtke Articulate pomoću kojih možete izraditi digitalne obrazovne sadržaje temeljene na najčešćim oblicima postojećih materijala (npr. PowerPoint) i opće prihvaćenim standardima za digitalno učenje.

Prema vodećem istraživačkom centru za digitalno učenje – Brandon Hall, daleko najpopularniji alat za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja je MS PowerPoint. Konverzijom PowerPoint materijala specijalnim alatima, konačni produkt su vrhunski digitalni obrazovni sadržaji koji se mogu postaviti na bilo koji standardni sustav za učenje, bilo kojeg proizvođača.  Za izradu takvih sadržaja pomoću Articulate alata, nije potrebno poznavanje SCORM standarda niti znanje programiranja. Nemate li grafičkog dizajnira, vaši će sadržaja izrađeni u ovim alatima svejedno biti vizualno vrlo atraktivni i vrhunski grafički pripremljeni. Stručnjaci tvrtke Articulate pobrinuli su se u njihove alate ugraditi odlično grafički uređene predloške za sve vrste sadržaja i provjera znanja.

Želite li više informacija ili ponudu za kupnju ovih alata, možete nas kontaktirati na email info@algebra.hr ili pozivom na broj +385-1-2332-861

Articulate Studio ’13 Pro je paket od 4 alata bazirana na Adobe Flash i HTML5 tehnologijama: Presenter, Quizmaker, Engage i Replay.

Quizmaker služi za izradu kvizova, testova, provjera znanja, vježbi, ali i sadržaja baziranog na interaktivnim vježbama i pitalicama. Moguće je njime izrađivati i jednostavne ankete, a ukupno ima 20 vrsta ispitnih i anketnih pitanja. Pri tome treba nepomenuti da su za analizu anketa potrebni posebni alati dok se za pregled rezultata kvizova može koristiti praktično bilo koji sustav za digitalno učenje s podrškom za određene standarde (npr. SCORM).

Quizmaker

Engage je alat za brzi razvoj interaktivnih sadržaja na temelju gotovih predložaka. Sadrži 20 gotovih interaktivnih predložaka uz mogućnost preuzimanja dodatnih predložaka s Interneta.
Engage

Replay je alat za snimanje i izradu screencast video lekcija. Kroz izuzetno jednostavno sučelje omogućava jednostavno kombiniranje slika i video zapisa pa čak i naprednije mogućnosti kao što su slika u slici i slično.

Replay

Presenter je alat koji obogaćuje i konvertira PowerPoint prezentaciju u digitalni obrazovni sadržaj. To je na neki način centralna aplikacija Articulate studio paketa jer omogućava da se Quizmaker i Engage sadržaji umetnu u prezentaciju na mjesto nekog slajda.

Presenter

Articulate Storyline je alat koji donekle objedinjava dio funkcionalnosti alata Engage, Quizmaker i Presenter. Omogućava razvoj složenih interaktivnih sadržaja uključujući i izradu simulacija rada u nekom programu, slično kao Adobe Captivate. Uz to ima mogućnost importa PowerPoint prezentacija, Engage i Quizmaker sadržaja. U Storylineu je naglasak na mogućnosti izrade sadržaja s puno interakcije uz korištenje gumba, slojeva, „uhvati-vuci-pusti“ interakcija i slično.

ArticulateStoryline

Jedna od vrlo korisnih karakteristika Articulate alata je njihova baza ilustracija i fotografija likova s različitim gestikulacijama i izrazima lica. Moguće je kupiti i dodatne likove

Articulate3

U nastavku možete vidjeti kratku usporedbu Studio Pro paketa i Storylinea:

Articulate4

Niti jedan od navedenih alata ne zahtijeva neko veliko tehničko, npr. programersko znanje. Svi alati su kompatibilni sa standardima za digitalno učenje (SCORM 1.2, SCORM 2004, AICC, Tin Can API). Svi alati omogućuju korištenje gotovih grafičkih, audio i video materijala.

U ponudi su i dva paketa kupnjom kojih se ostvaruju određene uštede u odnosu na kupnju svakog alata zasebno:

Articulate5