Open Source Days, konferencija o poslovnoj primjeni tehnoloških rješenja temeljenih na otvorenom kodu, održana je proteklih dana u Zagrebu uz podršku sponzora, tvrtke Red Hat i Veracomp, te podršku partnera radionica, tvrtku Microsoft.

Tijekom tri dana, predavanja, radionice i brojni drugi korisni sadržaji okupili su proizvođače softverskih rješenja, sistem integratore, korisnike, analitičare IT sustava i sistem administratore, te sve ostale koji u svojem poslovanju koriste open source rješenja ili možda tek razmatraju njihovu primjenu. Open source tehnologije neke su od ključnih koje danas tvrtkama omogućavaju da brzo i učinkovito implementiraju svoje poslovne sustave, a dosadašnja su iskustva etablirala konferenciju Open Source Days kao odlično mjesto za razmjenu znanja i iskustava. Na konferenciji je tako ove godine ukupno sudjelovalo oko 200 posjetitelja.

“Kao najznačajniji Red Hat Certified Training Partner u regiji, izuzetno smo zadovoljni drugom održanom konferencijom Open Source Days. Interes polaznika i prve povratne informacije i komentari koje smo primili izuzetno su pozitivne, što potvrđuje opravdanost organiziranja ove konferencije. Primarni je naglasak ponovno bio na onima koji razvijaju open source rješenja i koji ih implementiraju u tvrtkama, ali ponovno sa značajnim udjelom menadžera koji o takvim procesima odlučuju, poput voditelja odjela informatike. Ne želimo pričati o otvorenom kodu isključivo zbog samog otvorenog koda – naročito nam je važna njegova poslovna primjena te, naravno, iz naše perspektive – kvaliteta edukacije koju pojedinci na ovom području mogu dobiti u Hrvatskoj zahvaljujući partnerstvu Algebre i Red Hata, ali i drugih ključnih tehnoloških tvrtki”, izjavio je Dragutin Živković, product manager u Algebri.

Više informacija o ovogodišnjoj konferenciji Open Source Days pronaći ćete u priloženoj objavi za medije.