WordCamp je proteklog vikenda u Zagrebu okupio više od 400 sudionika koji su od petka do nedjelje sudjelovali na glavnom konferencijskom danu održanom u Muzeju suvremene umjetnosti te posebnom Contributor Dayu, kao i na nizu besplatnih radionica održanima u petak u prostorijama Visokog učilišta Algebra.

Dio radionica je bio namijenjen najmlađima koji su se imali prilike upoznati s osnovnim korištenjem WordPress platforme i osnovama web programiranja. Oni nešto stariji otkrili su kako uređivati internetski portal, kako napraviti višejezični WordPress te saznali sve o modernom razvoju web stranica.

Certificirani Google trener i voditelj web developmenta Algebre, Marko Hrnjak, uveo je polaznike radionice u svijet Google Data Studija, alata koji omogućuje stvaranje dinamičnih, vizualno privlačnih izvješća i nadzornih ploča. Konrad Leon Toldy, developer u odjelu marketinga Algebre, vodio je radionicu o kreiranju prvog plugina na WordPress platformi.

WordCamp Zagreb organizirala je hrvatska WordPress zajednica u suradnji s WordPress Foundationom, fondacijom koja brine o daljnjem razvoju WordPressa na svjetskoj razini, a predavanja na WordCampu Zagreb održali su neki od najboljih predavača iz svijeta web dizajna i web razvoja.